Omgeving

Café Brasserie Het Heerenhuis, slechts 10 à 15 minuten van Amsterdam.

De Wijdewormer

Café Brasserie Het Heerenhuis is gelegen in de prachtige eeuwenoude polder Wijdewormer (anno 1626), nabij de Zaanse Schans, Amsterdam, Edam en Volendam, maar ook natuurgebieden zoals het Twiske, het Jagersveld, het Jisperveld en een aantal kleinere vogelbeschermgebieden.En niet te vergeten; op loopafstand is er de 18 holes golfbaan van De Zaanse Golfclub. Tevens zijn er direct vanuit Café Brasserie Het Heerenhuis diversen mooie afwisselende fietsroutes en wandelroutes.

Zaanse Schans

Op de Zaanse Schans vind je molens, pakhuizen, bijzondere musea en huizen uit de 18e en 19e eeuw. In deze panden is een diversiteit van musea, winkels en Oudhollandse ambachten gevestigd. Ook worden een aantal van deze historische panden en huizen bewoond. Verder zijn er weidse vergezichten en natuurgebieden waar weidevogels zich thuis voelen.

De Zaanstreek was ooit één van de eerste industriegebieden ter wereld. Honderden windmolens zorgden voor de productie van lijnolie, verf, snuiftabak, mosterd, papier, maar ook waren de molens uitstekend geschikt voor houtzagerijen. De Zaanstreek en in deze tijd met name De Zaanse Schans heeft van oudsher grote aantrekkingskracht op toeristen, binnen- en buitenlandse gasten; jaarlijks trekt het buurtschap bijna 1 miljoen bezoekers. Wandelen over De Zaanse Schans waar de diverse musea zijn gevestigd of een tochtje met de rondvaartboot waarvan u de hedendaagse Zaanse industrie kunt bekijken.

Uniek arrangement te boeken via www.dekoeienboot.nl is een tochtje met de koeienboot (met gids) door de historische Zaanse Kalverpolder en het natuurgebied.

De Zaanse Golfclub ligt op wandelafstand van Café Brasserie Het Heerenhuis. De 18 holes en het clubgebouw ligt verscholen in de Wijdewormer tussen natuurgebieden en eeuwenoude weidse polders. Kenners roemen de hoge kwaliteit van de baan. De informele sfeer en het prachtig gelegen clubgebouw met een heerlijk terras geven u het gevoel dat u er echt even tussenuit bent.

Openbaar vervoer:

Vanaf Amsterdam Centraal gaat bus 391 rechtstreeks richting de Zaanse Schans. De halte voor de Zaanse Schans is Schipbeek. Vanaf die halte is het 15 meter wandelen naar het Heerenhuis. 

 

Wij zijn aangesloten bij www.route.nl. Kijk hier of op de website voor de mooiste fiets of wandelroutes!!